14 May 2011

Csak csodálkozok.....

Régóta készülök megirni ezt a postot, de nem nagyon találtam rá a megfelelő hangnemre.......

Ha nem is élek Magyarországon azért interneten kersztül figyelemmel kisérem, hogy mik a történések. Ehez az is hozzátartozik, hogy elolvasom a bulvárt. Mióta elkezdték a VV4-et ha akartam ha nem minden nap szemem elé került ezzel kapcsolatban legalább 1 cikk. Azóta készülök megirni a bejegyzést, és amint látszik nem kapkodtam el. Vártam, hogy mi fog kisülni.

Persze most a reality show-k világát éljük, ez most a trend. Gondolom sok embernek szimpatikusabb mások életét élni, mint a sajátját. Vagy miközben nézik a dőzsölést nem kell a saját életükkel foglalkozni. Talán egy pszichológus ezt is meg tudná magyarázni.

Az első BB és VV még elment, hiszen új volt, izgalmas volt bekukkantani mások "életébe". Nem igazán volt ez leselkedés, inkább olyasmi mint, amikor elhúzva felejtette valaki a függőnyt és te láthatod, mi történik odabennt. Persze nem voltam megrögzött BB vagy VV fan, de ha bevolt kapcsolva a TV akkor megnéztem. Aztán persze jöttek a folytatatások, amik csak silányabbak voltak. Már a kezdetekor is kirázott a hideg a nevektől, mint BB Évi vagy mit tudom én még, hogy kik. Ezeknek az embereknek nincs normális nevük? Vagy a Big Brothe örökbe fogadta őket? Ez már akkor is nevetséges volt. Ahogy a folytatások következtek úgy sülyedt a minőség is (ha volt elötte valami minőség).
Mostanra eljutottak a bányász béka ülepe alá.  Ezalatt a felhozatalt és a szinvonalat értem. A játékosok kritikán aluliak. Isznak, ami szerintem nem való képernyőre. Talán nézik kiskorúak is.
Alekosz nevű nyertes naphosszat gatyában rohangált. Az agyonplasztikázott nőszemély valami förtelem volt. Azért róla elmondható, hogy jó reklám volt, hogy az ember lánya ne plasztikáztassa agyon magát, mert aztán még ő is igy fog kinézni. Vagy a lengyel származású fiatalember, akiről azok az érdekes képek jelentek meg.  De nem is sorolom................

 Azt szeretném én megtudni, hogy ennek a műsornak van-e valami mondanivalója, ha igen akkor mi az?
Emberek hogyan képesek emelt dijas sms-t küldözgetni, hogy ilyen játékosok továbbra is a képernyőn maradjanak és onnan riogassák tovább a többieket. Persze tudom én, kenyeret és cirkuszt a népnek......

Akkor még nem is beszéltem, Alekosz nő kereső műsoráról........... A pasi egy vicc, ahogy kinéz. Milyen férfi lehet az, akinek igy kell nőt keresnie? Ez nem megalázó? Ez az egész egy bohockódás, de a bohocókat az ember a cirkuszban nézi meg, és annak van szinvonala ellenbe ezzel. A média pedig folyamatosan termeli az 5 perces celebek, ezzel is példát mutatva a fiataloknak, hogy igy is lehet pénzt keresni (és nem is keveset). De közben ki dolgozik? A szüleimtől hallom, hogy milyen sok nyugdijas van Magyrországon. A neten olvasom, hogy milyen magas a szakemberek és diplomások elvándorlása más országokba. Akkor honnan van pénz az ilyen MŰsorok életben tartására? Nem hiszem,  hogy Bözsi néni a kis nyugdijából küldözget emelt dijas sms-t, hiszen szinte ennivalóra sincs pénze.

Ennyire nincs Magyarországon téma a médiában? Vagy mondjuk a világban?  Miért kell az embereket ennyire beszűkiteni? Mindenkinek van választása, nem kell nézni stb.stb. De ez folyik már mindenből sajnos.
Talán ha nem vágták volna mindn nap a képembe, fel sem tünt volna ez az egész és nem irok róla.



A szomorú ebben az, hogy azok akik benne voltak a játékban kaptak 5 perc hirnevet és ha nem vigyáznak akkor úgy járnak, mint a fent emlitett BB Évi. A média a 6-dik percben leveszi róluk a kezét, és hagyja eltünni őket a sülyesztőbe. Kifacsarva és lelkileg kifosztva. Engem ez szomorit el leginkább. A pénz (sok-sok pénz) miatt ennyire megaláznak embereket, és emberek ennyire megalázkodnak az esetleges nyerési lehetőség reményében? Hova süllyedt a világ? Milyen szülői hátérrel rendelkeznek azok az emberek, akik részt vesznek ilyen MŰsorban? A media termeszetesen azt is megszellőztette, hogy a "játékosok" milyen múlttal rendekeztek. Hogyan lehet egy apa büszke a lányára, aki a földön fetreng mert megnyert egy párbajt? 

Ezt én nem értem:-(



Én azért igyekszem minnél több időt tölteni a gyerekekkel, hogy lelkileg ne sérüljenek. Ne őrölje fel őket ez a rohanó világ. Mindenki hajtja a pénzt, közben az élet elmegy mellettük. Nagyon irigylem (a szó pozitiv értelmében) azokat, akik megtehetik, hogy otthon maradjanak a gyerekükkel és nem kell dolgozni menniük. Van idejük gondoskodni a gyerekeikről és megfelelő hátteret biztositani számukra. Sajnos mi még nem tartunk ott, de a munka megválasztásában azért figyelembe vettem, hogy milyen az idő besztás. Ezt én is megtehettem. Igy, én hozom őket haza az iskolából  és szabadok a hétvégék. Ez is több, mint korábban volt.



Annak örülnék a legjobban, ha holnaptól eltörölnék a pénz fogalmát.  Kiváncsi lennék hogyan reagálnának rá az emberek? Ezzel a gondolattal már eljátszadoztam korábban is. Biztos feje tetejére állna világ..........
De hiszen már most is ott van.............. 





Tünde

2 comments:

  1. A napokban olvastam, hogy egy felmérés szerint Magyarország felnőtt lakosságának egy hatoda (!!!) gondolkozik azon, hogy elhagyja az országot...! Szerintem az megdöbbentő.
    Azok a hírek, amiket otthonról olvasok, engem is elszomorítanak. Az élet lehetne annyival szebb és nyugodtabb... :(

    ReplyDelete
  2. Tegnap beszeltem apukammal, kerdezte, hogy itt is vannk-e ilyen musorok, mint a VV. Mondtam, hogy ennyire durvak azert nincsenek. Itt az emebereket mas foglalkoztatja, mindenkinek megvan a sajat elete, es nincs arra szukseg, hogy egy kitalaltban eljen. Itt most a nagy tobbsegrol beszelek, biztos vannak kivetelek is.

    Szerettem Magyarorszagot, de azt nem ahogyan ott a politikai elet banik az emberekkel. Ettol pedig annyi mindenki es minden megvaltozik:-(

    Tunde

    ReplyDelete