Túrótorta nektarinnal
Hozzávalók/16 szelethez:
6 nektarin
2 teáskanál citromlé
120 g folyékony vaj
4 tojás
40 g gyümölcscukor
1 teáskanál édesitőszer (én a Steviát ajánlom, mert az természetes)
1 kg túró
6 csepp citromolaj
130 g búzadara
2 evőkanál mandula forgács
vaj a forma kikenéséhez
Elkészités:
- A sütőt előmelegitjük 180 C-ra. A formát kikenjük (28 cm átmérőjű). A nektranint cikkekre vágjuk és citromlevet cseppegtetünk rá és lrendezzük a formában.
- A vajat összekeverjük a tojással, cukorral, édesitőszerrel, túróval, citrom olajjal és a búzadarával.
- A tésztát formába simitjuk mandulával megszórjuk. 160 C-on 1 óra alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Szeletenként: kb.190 kcal 14g szénhidrát
Nektarin
Tápanyagok és akítv összetevők: C- vitamin, béta-karontin, némi rost, folsav, kálium, foszfor. Antioxidáns, jót tesz az emésztőrendszernek: enyhe hashajtó, gyakorlatilag zsír-és nátriummentes. Ideális táplálék a magas koleszterinszinttől és magas vérnyomsától szenvedőknek. Úgy tartják jót tesz az idegrendszernek és segít megelőzni a degeneratív betegségeket.
Jó étvágyat!
Tünde
No comments:
Post a Comment