22 September 2011

Neha azert kuldunk fustjeleket....................

Elnezest mindenkitol, de leformataltam a gepemet es most meg nem tettem vissza a magyar karaktereket ezert bizony melloznom kell az ekezeteket.

Ez csak egy kis bevezetes volt.
Regen nem irtam, de egyre ritkabban erzek kesztetest, hogy leuljek blogot irni. Talan azert van mert oregszem:) De mi is van velunk? Semmi kulonos, Andras tortet elore a munkahelyen, tanfolyamokra jar kepzi magat, en pedig felmondtam a munkahelyemen. Nem akartam csinalni a hajnali kelest az egesz napos rohanast a hetvegi hivasokat. Andras pedig ezzel maximalisan egyetertett, igy ismet haziasszony lettem. De nagyon untam magam itthon, ezert napkozben elmenetem dolgozni.
A gyerekek is jol vannak, elvezik a szunetet es azt, hogy itt vagyok veluk es nem kell egesz nap egyedul lenniuk.
Andrisban lassan korvonalazodik, hogy mit fog csinalni 12-ik osztaly utan.  Most valasztottak tantargyakat a kovetkezo evre es neki a tanarok ajanlottak a biologiat es a kemiat, mert ezekbol nagyon jo. Persze a tobbibol is szinte kituno eredmenyt ert el, angolbol es matekbol is otost kapott. Ilyen jo eredmenyekkel nem is kerdeses, hogy tovabb akar tanulni. Most ugy tunik, hogy az orvosi egyetemre megy. Mar most keszitik fel oket a suliban a nagybetus eletre. Volt palyavalasztasi nap az iskolaban, ahol egyetemek es szakiskolak mutatkoztak be. Ha valaki elvegzi a tizedik osztalyt, akkor elmehet szakiskolaba (TAFE), hogy ott tanuljon tovabb. Ok lesznek az inas tanoncok. Ezt altalaban azok valasztjak akik nem szeretnek nagyon tanulni, vagy nem eppen a legjobb tanulok. Itt azert mar nagyobb a szabadsag, nem kell naponta iskolaba jarni. De az Andrisban ez fel sem merult, mert valami csoda folytan o nagyon szeret iskolaba jarni es tanulni. Nem volt ez mindig igy, de az utobbi evekben megtaltosodott.
A Regi nem regen volt osztalykirandulason, harom nap ket ejszaka. Nagyon elvezte, szerintem haza sem jott volna. Kenuztak, fara masztak, kirandultak, csomo ugyessegi jatekot jatszottak. Az igazgato is elkiserte oket es a vegen cukorkaval jutalmazta meg a gyerekek mert annyira jok es szofogadoak voltak. Volt az iskolaban irodalmi nap, ahol mindenki a kedvenc konyvebol valaszthatott egy alakot es annak oltozott be. A Regi Aphodite volt a Percy Jackson-bol. Nehany nappal kesobb sport nap volt az iskolaban, a Regiek egy specialis iskolaba mentek, ahol a mozgaskorlatozott gyerekektol kezdve a szellemi fogyatekosig minden fele gyerek volt.  Ide en is elmentem, mint kisero.( Ezert is jo, hogy itthon vagyok, mert ilyen esemenyekre el tudok menni, a Reginek nagyon fontos, hogy ott voltam szurkolni.) A gyerekek nagyon szuperul viselkedtek, semmi negativ megjegyzes nem volt a serult gyerekekre, nagyon segitokeszek voltak es maximalisan bevontak oket a jatekba, pedig nehanyuk halmozottan serult volt. A jatek volt a fontos es, hogy mindenki jol erezze magat. A Regi tanarnojevel megallapitottuk, hogy egy ilyen iskolaba mindenkinek el kene jonnie egy latogatas erejeig, hogy az emberek lassak, hogy valojaban milyen gazdagok is annak ellenere, ha nem is elnek valami jo anyagi korulmenyek kozott. Az egeszseg az egyik legnagyobb kincs.

Tegnap elmentunk bevasarolni, most a szunet alatt sok program van a bevasarlokozpontban gyerekeknek. A  Lego is csinalt egy szinpadot, ahol az uj tarsasjatekukat reklamoztak. A Regi is beallt jatszani es nyert egy tarsasjatekot, mert az volt a fodij. Mar nezegettuk ezt a fajta jatekot korabban, de valamiert akkor nem vettuk meg, igy most mar nem is kell ra kolteni.
Ezek tortentek velunk mostanaban, persze csak a legfontosabbakat emeltem ki.
Majdnem el is felejtettem, hogy hamarosan het eve elunk Ausztarliban. De talan arrol majd egy masik bejegyzesben irok...........................


Tunde

5 comments:

  1. Örülök, hogy írtál és hogy minden rendben van Veletek! Nem semmi, hogy a fiad orvosnak készül! Nagyon ügyes!

    Remélem tényleg írsz a 6 év kapcsán. Az azért már elég szép idő. :)

    ReplyDelete
  2. Sziasztok!
    Nem tudom átment-e az előbbi hozzászólásom, mert pont megadta magát a netem. :-(
    Lenne a szakács munkával kapcsolatban pár kérdezni valónk. Vagyis a férjemnek. Tündi, ha lenne pár perced akkor megköszönném ha tudnál írni. linapontvarga kukac gmailpontcom Köszönöm!

    ReplyDelete