09 May 2010

Anyáknapja kétszer és a többi

Nagyon sok minden történt velünk mostanában.
Elöször is, eladtuk a házunkat. Megirigyeltük Juditéktól a csomagolást és dobozolást,  ezért gyorsan eladtuk a házat. Nem volt tervezett az eladás, de valaki nagyon meg akarta venni, mi meg nem gondolkodtunk sokáig. Már csak a lakást kell eladni és akkor egy kicsit fellélegezhetünk.

Most egyenlőre lakást keresünk. Ezzel Andrást sikerül is az őrületbe kergetnem, mert mint mondja nekem semmi sem jó, mindegyikben találok valami hibát. Nem tehetek róla de én nem akarok beköltözni valahova, amiről aztán  kiderül, hogy mégsem felel meg. Ezért jó alaposan vagy mondhatjuk kritikusan megnézem. Vannak szempontok amiket figyelembe kell venni, mert én hosszabb távra tervezem a beköltözést. A Regi miatt jó ha nincs padlószönyeg, legyen kád is ne csak zuhanyzó, na és persze ha kell a gyerekek is könnyen be tudjanak menni a suliba. 

A másik, ami történt az hozzám kapcsolódik.
A héten volt egy rendezvény Boonahban. Az Önkormányzat (Government) megnyitott egy új épületet és az étteremből rendelték az ételt a fogadásra. Nagyon jól sikerült minden. Képek ITT nézhetők meg.
Kocsival vittuk a kaját, az út kb. egy óra. A táj hamisitatlan Ausztrália, sok farmmal és állatokkal. Visszafelé csináltam néhány képet, csak úgy a kocsiból. Nem a legjobban sikerültek de mindenképp visszamegyek a családal és akkor majd jobbakat fogok csinálni.

Szombaton az egyik kollégámnál volt egy nagy party. Mi is megvoltunk hiva. András és a gyerekek nagyon jól érezték magukat. Egy kis izelitőt kaptak az afrikai kultúrából. Az ételek nagyon finomak voltak. Férfiak és a nők külön helységben beszélgettek és az idősebb nők népviseletben voltak.

Itt az Anyák napját május második vasárnapján tartják szemben Magyarországgal, ahol első vasárnap van. Ezért aztán nekem kétszer van Anyák napja.
A Regi két héten kersztül készült, vásárolt, ragasztott és vágott. Sok mindent kaptam tőle. Vett nekem egy nagyon szép bögrét, hogy abból igyam a teámat, készitett egy pohár alátétet is. Az iskolában nagyon olcsón árultak apró ajándékokat direkt a gyerekek pénztárcájához mérték az árakat.




A héten elmentünk a JP-hez (békebiró), hogy hitelesitsük a szerződésen az aláirásunkat. Minden csütörtökön és szombaton Garden Cityben a bevásárlóközpontban vannak békebirók, akik közszolgálatként ingyen és bérmentve hitelesitik az iratokat. Csütörtökön a helyi brisbanei focisták is népszerűsitették magukat. A Regi kapott egy dedikált újságot és lefényképeztem a leányt a focistákkal.
Andris nem jött velünk, igy neki vettem egy könyvet, amit az iró dedikált neki. Persze egy nap alatt kiolvasta.

A munkahelyemen egyre több a megrendelés, júniusban 200 fős rendezvényünk lesz a Városi Könyvtárban. Az nem lesz semmi megszervezni mindent.

A vacsora közben elkészült.
Mindenkinek szép hetet!

Tünde

5 comments:

  1. A kaják jól néznek ki!

    A házatokat mért adtátok el? Nem volt elég nagy?

    ReplyDelete
  2. A meretevel nem volt gond, de a kamattal annal nagyobb. Szepen lassan elkezdtek emelni a bankok a kamatokat. Most pluszban kitudtunk szallni. Itt annyira nem jellemzo, hogy mindenki a sajat hazaban lakik, inkabb berelnek az emberek.
    Ha mar igy osszefutottunk, megkerdezem hogy nincs-e kedved valamikor elkezdeni egy kis juharszirupos meregtelenitest? En mostanaban gondoltam hogy belekezdek.
    Tunde

    ReplyDelete
  3. A napokban járt nekem is az eszemben. De igyekeztem megfogadni a tanácsod, nem azzal akarok lefogyni, mert ha most csinálnám, akkor csak az lenne a célja.

    Most egy liszt és majdnem cukormentes diétát kezdtem el kb. 1 hónapja. Ennél legalább nem hiányoznak az ízek. :) És sokkal fokozatosabb is. Időnként hatástalannak érzem, de előbb-utóbb csak lesz eredménye, amivel én is megelégszek.

    Szerintem nyár végén lehet, hogy beiktatok egy juharszirupost, de most nincs energiám se hozzá. :)

    ReplyDelete
  4. Azert gondoltam ra megint, mert az ujjamrol nem nagyon akar elmulni az a "ize-micsoda". Gondoltam, hogy egy ujabb meregtelenites megoldhatna. Mar agyban keszulodok ra, mert tudom, hogy mennyire nehez ravenni magunkat.

    Tunde

    ReplyDelete
  5. Nekem előbb mindenképp fel kéne töltődni vitaminokkal, meg energiával, mert jelen állapotomban a 3. napnál végkimúlnék. :)

    ReplyDelete