13 April 2010

Regi mondta

Regit ma korábban vettem fel az iskolában, mert mentünk orvoshoz. Mig odaértünk beszélgettünk kicsit.

Minden nap megkérdezem tőle, hogy mit tanultak az iskolában. Ma kezdődött az új term (negyedév), igy változtak azok a témák is, amikről tanulni fognak. Annyira aranyosan mesélte el, hogy miről is volt szó. Igyekszem visszadni, úgy ahogyan azt ő mesélte nekem, valahogy igy hangzott:

"A politishinok néha rossz decisiont hoznak és nekünk figyelmeztetni kell őket, hogy jobban figyeljenek oda a jövőre, mert mire nekem gyerekem lesz addigra megváltozik az environment és lehet, hogy már nem is lesz a Great Barrier Reef ".

Mindehhez még gesztikulált is a kis kezeivel és olyan komolyan adta elő, mintha egy kis beszédet mondott volna. Mikor látta, hogy elmosolyodom, akkor mondta, hogy "anya, hát nem tudom minden szónak a magyar jelentését". Én igazából azon mosolyogtam, ahogyan mindezt előadta, teljes meggyőződéssel az arcán, mintha valóban egy beszédet mondott volna. Persze utána elmondtam neki, hogy mi a jelentésük a szavaknak magyarul is.

Tünde

1 comment:

  1. Aranyos! :) Édesek tudnak lenni, ami nagy komolyan próbálnak valamit előadni. De teljesen igaza volt, jól fogalmazott, még ha keverte is a nyelveket. :)

    ReplyDelete