14 June 2010

Lányos délután meg, ami még történt a héten

A Regi nem nagyon házias, de megigértem neki, ha a héten rend lesz a szobájában, elmegyünk moziba.
A hét elején még egyáltalán nem volt biztos a mozi, mert hatalmas kupi volt a szobájában. Aztán lassan összeszedte magát, és hatalamas erőfeszités árán de próbált rendet tartani.
Vasárnap ebéd után aztán elmentünk megnézni a Shreket. Csak mi ketten a Regivel, a fiúk bevitték az Andris papirjait az Air Cadets irodába. Erről majd később irok.

A film nekem nagyon tetszett, 3D-ben néztük meg. A harmadik rész után kicsit aggódtam, hogy megint csalódnom kell, de az utolsó rész megint nagyon jól sikerült. Csak ajánlani tudom, hogy nézzétek meg. Utána még csavarogtunk a Regivel, mielőtt hazajöttünk volna.

Igen, Air Cadets. Andris haverjától hallott erről a lehetőségről. Idén aztán Andris is beiratkozott, remélem ki is tart, mert elég keménynek igérkezik. Ez nagyjából olyan, mint régen a katonaság volt, csak itt most szabadon választott és csak heti néhány óra. De a fegyelem és a fegyelemre nevelés olyan, mint ha katona lenne. Tanitják majd őket repülőt vezetni meg ejtőernyős ugrás is lesz. De csak ha egy bizonyos kor fölé lépnek. Kapnak majd szép egyenruhát is, gyakorlót meg ünnepit. Majd meglátjuk, hogy mennyire kitartó az Andris.

Szépen elkezdjük az Andrist egyre nagyobb önnállóságra nevelni. Eddig szépen veszi az akadályokat, néha van csak gond vele. De olyankor egy jó kis beszélgetés segit neki.


Tegnap este játszottunk társasjátékokat. Játszottunk "ország-várost" de vegyes nyelven. Egyszer a T betűre került a sor, a Regi állat neve a tollatlan sas volt. Ezen mindenki akkorát nevetett, mert ilyenről és ilyen megfogalmazásban még nem hallottunk. A Reginek elmagyaráztuk, hogy milyen mulatságos nevet használt és azon nevetünk, igy már Ő is nevetett. Kiderült, hogy az amerikai bald eagelre gondolt, de mivel vegyes nyelven irtunk Ő úgy gondolta, hogy ez a magyar forditás és igy T betűvel kezdődik.

Szomorúan nézem a magyrországi árvizi eseményeket. Anyukámék is küldenek csomagot a Vörös Kereszthez.
Itt beköszöntött a hideg évszak. Éjszaka majd szétfagyok. Tudom nevetséges, hogy 18-20 fokban én fagyoskodok, de az itt megszokott 30 fok fölötti állandó hőmérséglet után ez nagyon hideg. Ha lenne fűtés én most bekapcsolnám, de nincs:(

Ennyi történt velünk a héten dióhájban.

Mindenkinek szép hetet!

Tünde

No comments:

Post a Comment