10 August 2010

Leértékelés

Ma a gyerekekkel elmentünk vásárolni és az Andrisnak levágatni a haját. A hajvágás az Air Force Cadets miatt volt esedékes, mert szóltak neki, hogy hosszú a haja(kb. 1cm vágott a le a fodrász).

A Reginek ismét cipőt kellett venni, mert a másik már megadta magát kb. 2 hónapi viselés után. Nem könnyű neki  cipőt venni mert a bal lába nagyobb a jobbnál, vagyis szélesebb. De most találtunk olyat, ami praktikus és még divatos is. A cipőn volt egy ár, a polcon is volt egy ár, de az nem egyezett azzal, ami a cipőn volt, igy megkérdeztem, hogy akkor most mennyibe is kerül. Az eladó elment, hogy megnézze, majd széles vigyoral az arcán közölte, hogy 10 dollár az eredeti 32 dollár helyett. Amig a Regi a cipőket nézegette én találtam egy tök jó köntöst, ami 15 dollárra volt leértékelve. Mivel láttam, hiányzik az öve kérdeztem az eladótól, hogy esetleg megnézné-e a raktárban, hogy van-e egy felesleges öv valahol. "Sajnos ez az utolsó", mondta de szivessen leértékeli mondjuk 12 dollárra, mondtam üsse kavics 10 dollárért elviszem, igy levitte az árát annyira. Most van egy jó kis köntösöm, ugyan hiányzik az öve, de legfeljebb nem kötöm össze magamon.

Andris péntek délutántól megy táborozni az Air Force Cadets-kel, majd csak vasárnap jön haza. Múlt héten megkapta az egyenruhát (annyira jól néz ki benne) és az igazolványát. Sajnos egyenruhában készült képet nem lehet róla felrakni az internetre mert akkor kizárják. Nagyon készül a táborozásra, már ma összepakolta a holmija nagy részét, nehogy valamit kifelejetsen.




Most két napig nincs iskola, mert holnap van az EKKA Public Holiday és a csütörtököt is megkapták a gyerekek szabadnapnak. Aki nem tudja, hogy mi is az EKKA annak röviden elmondom. Az EKKA egy vásár, ami egy hétig tart, vannak bemutatók és kiállitások és a gyerekeknek a legfontosabb, hogy vannak un. show bag-ek.Mi is az a show bag? Nos, édesség, játék és mütyürkék vannak a szatyrokban. A minőség nincs mindig egyenes arányban az árral, de persze a drágábbakban vannak a "tuti cuccok" Az első években még mi is elemntünk, de most már vagy három éve nem voltunk. Nagy a tömeg, a show bag-ek drágák és bevallom engem nem nagyon érdekelt, csak a gyerekek miatt mentünk el. DE, azért jó, hogy van EKKA mert a lakásunk csak kb. 50 méterre van a "placctól" , igy nekünk nagyon jó bevételünk van olyankor a lakás kiadásából. Ha valakit bővebben is érdekel az EKKAITT olvashat többet is.


Tünde

No comments:

Post a Comment