28 March 2010

Mi is legyen a cim?

Annyira nem szeretek cimet adni a mondandóimnak, mert ez az egyik legnehezebb része az irásnak. Ha ezen túlvagyok már minden gond nélkül áradnak belőlem a szavak, csak az a fránya cim ne lenne. Néha van úgy, hogy csak emiatt nem kezdek bele az irásba.

A héten olyan dolog történt velem, amire néhány éve nem is gondoltam volna. A héten ünnepelték a Bevándorlási Hivatalban  a Harmony Day-t. Ez egy fontos ünnep ami a különböző vallású, kulturájú emberek együtt és egymás mellett  éléséről szól. A kezdeményezés 1998-ban indult el az általános iskolákban, de mára már kinőtte magát. Ilyenkor a gyerekek narancssárga polóba öltöznek és a Cityben narancssárga masnikat árulnak.

Visszatárve a kezdetekhez, a Bevándorlási Hivatal tőlünk rendelte az ételt a rendezvényére. Szóval soha nem gondoltam volna, hogy én a Bevándorlási Hivatal részére fogok ételt késziteni. Érdekes volt az érzés, mert ugyan ez nem egy nagy dolog, de ha belegondolok, hogy hányszor voltam én ott, hogy vizumot hosszabitsak, és még meg sem fordult a fejemben, hogy itt egyszer majd az főztömet fogják enni.

Más.
A Reginek megvolt a harapás-tesztje, és nagyon jól sikerült. Egy kis tornával, amit naponta elvégez szép állkapcsot alakithat majd ki magának. Azt mondta a doktornő, hogy most ahogy esnek ki a fogai, alakul ki a végleges állkapocs forma. Ezt most még speciális tornával a megfelelő formára lehet kialakitani. Később már csak a fogszabályzó segithet.

Hamarosan itt a Húsvét; a Regi mogyoró-allergiája és az Andris tejallergiája megoldotta a kérdést ajándék ügyben. Nincs édesség, kapnak játékot helyette. A Regi hatalmas készülődésbe kezdett, kért mindenféle anyagot, mert Ő ajándékot akar késziteni mindenkinek. Igy hát bementünk az egyik művész boltba és vettünk temperát, szemeket, hungarocell tojásokat és gömböket és ebből csinálja az ajándékokat. Tegnap még az András egyik régi polóját is felvette a festéshez. Annyira aranyos volt.
Most már bejezem, mert megint elszaladt az idő és holnap sok dolgom lesz.

Szép hetet és Kellemes Ünnepeket!!!

Tünde

No comments:

Post a Comment