26 October 2010

Regi beteg én pedig sütök

Ma kora délután felhivtak az iskolából, hogy a Reginek fáj a feje. Gyorsan elmentem érte, még szerencse, hogy itthon vagyok. Valóban rosszul nézett ki. Nagyon sápadt volt az amúgy is nagyon fehér bőrű kislányom. Bevittem az orvoshoz, szerencsére nem kellett sokat várni. Annyira nehéz jó orvost találni, itt más a rendszer, mint amit Magyarországon megszoktunk. Mivel már régóta ugyanoda járunk ezért az ilyen váratlan beugrásokra már nem néznek ki a recepciósok. Most is talán ha 20 percet vártunk csak. Van egy nagyon kedves doktor nénik, akihez már két éve járunk, sajnos az elöző orvosunk hirtelen elhunyt. Andrist szintén oda viszem, de ő egy jóságos doktor bácsihoz jár. Mindig jól elbeszélgetnek a tudományokról. Igy derült ki, hogy a doktor bácsinak van három diplomája és űrhajós akart lenni. Ma ő nézte meg a Regit, mert a doktor néni már végzett mire odaértünk. Nagyon alapos volt, mint mindig és kiderült, hogy egy kis virusos fertőzése van és az elkövetkező két napot ágyban kell töltenie. Majd csak csütörtökön mehet iskolába.
Ma csinálok neki egy kis gyógyitós levest. Egész kicsi korától igy hivja a marhahúslevest. Akár milyen beteg, de ezt mindig megeszi.

Andris viszont rávett, hogy csináljak neki krémest. A suliba csináltam utoljára, 18 éve. Böngésztem egy kicsit a neten, meg megnéztem a régi tankönyvemben (azt is elhoztam magammal). Most már szépen csücsül a krémes a hűtőben. Kiváncsi leszek, hogy fog izleni neki. Imádja a vanilia szelet nevü cukorbombát, de azért az nem olcsó, mert Andris akár ötöt is simán meg tudna enni és 3,50 dollár egy szelet. A kalóriát pedig nem is számoljuk.
Ha jól sikerül akkor megosztom a receptet és csinálok képet, ha nem akkor tovább fejlesztem, amig publikus nem lesz.

Tünde

2 comments:

  1. Jobbulást Reginek!!

    A sütiről addig csinálj képet, amíg el nem fogy. :D

    ReplyDelete
  2. Koszi Hella!

    Andris szerint mindegy hogy nez ki a suti, csak az ize legyen jo.

    Tunde

    ReplyDelete