31 January 2011

Ingyen Pénz Fa..........

Van, amikor hullámokban tör rám és elkezdek újra foglalkozni a vonzás törvényével. Mikor is van ez? Hát, amikor nem úgy mennek a dolgok, ahogy azt én terveztem. Azért ilyen is előfordul. Amikor úgy érzem, hogy kicsúszik a kezemből az irányitás. Ilyenkor csak magamat hibáztatom, mert megint nyeregben éreztem magam és azt hittem, hogy nyugodtan hátradőlhetek most aztán minden sinen van. Pedig, ha megfeletkezel a mindennapi boldogságról, könnyen erőt vesz rajtad a kétség, ami aztán beeszi magát a gondolataidba és rossz irányba terel.
Tehát megint elővettem a filmet, hogy abból újra erőt meritsek.

Ahogy ma szörföztem a neten rátaláltam egy videóra, amit most megosztok veletek. Engem elgondolkoztatott, mert ez kapcsolódik egy korábbi bejegyzésemhez.



Azok kedvéért akik nem beszélnek angolul, leforditom a szöveget.
- És ez annak a napnak a története, amikor pénzt lógattunk le egy fáról.
- Ez valami olyan volt, amit már régen meg akartam csinálni........
- Csak megnézni, hogy mi történik.
- Minden dollárra ragasztottunk egy levehető cimkét egy rövid üzenettel.
- (Ez törvényes, megnéztem.)
-  "Hé figyelj! Ingyen pénz!"
-  "Ez egyfajta szerencse pénz, százszorosan."
-  "Ne kérdezz semmit. Csak élvezd!"
-  "Ez itt az életre!"
 - "Örülsz, hogy épp ezen az utcán jöttél le?"
-  "Bizonyos dolgok csak megmagyarázhatatlanok."
-  "Minden jó körülöttünk."
-  100 dollárral a fán,  itt volt az idő hárább lépni  és figyelni!
-  Elépzelzeltem, hogy a fát emberek veszik körül és marokszámra szedik le a pénzt.
-  Azt gondoltam a legtöbb ember mosolyogni fog, és elvesz egy dollárt.... és csodálkoznak ezen a nagyon        szokatlan jelenségen.
-   Lássuk mi történt.
-  Az összes válasz közül, amit elképzeltem a két legáltalánosabb fel sem merült bennem:
-  1.) Az emberek elsétálnak egy ingyen pénzzel megrakott fa mellett, anélkül, hogy észrevennék.
-  2.) Az emberek a Pénz Fára néznének........de valamiért nem képesek meglátni.


Na és te mit tennél, ha látnál egy ilyen Pénz Fát?

Lehet, hogy kapzsi vagyok de én megállnék egy kis pénzt lekapkodni.......

Számomra az a tanulság, hogy vegyük észre a lehetőségeket, amik adódnak az életbe.  Senki sem fogja az orrunk alá dörgölni, hogy "nesze itt van ez a ragyogó alkalom, csak rád vár". Te magad irányitod a saját életed, tehát minden rajtad múlik. Ne hagyd, hogy mások eltántoritsanak a céljaidtól. Mindig is voltak és lesznek hitetlenek. De az téged ne befolyásoljon, hogy mit mondanak mások. Ez a te életed, te vagy érte a felelős.
A leges legfontosabb pedig, hogy örülj és próbálj meg boldog lenni. Minnél boldogabb vagy annál több boldogságot kapsz vissza. Annyira egyszerű, mosolyogj rá valakire és meglátod vissza fog mosolyogni. Ha előzékeny vagy a forgalomban veled is előzékenyek lesznek. Ha agresszivan vezetsz meglátod, hogy mennyi hasonló sofőrrel fogsz találkozni.

Én elkövettem egy nagy hibát, elfelejtettem gyakorolni a hitet saját magamban. Na, és ha már én sem hiszek magamban akkor ki fog????

Tünde

8 comments:

  1. Kedves Tünde!

    Nagyon szeretem olvasni az ezotériával kapcsolatos gondolataidat (is). Lehet valaki bármennyire is racionális, vannak dolgok, amik elgondolgodtatók.
    Úgy érzem az ilyen típusú bejegyzéseid alapján, hogy sok hasonló gondolatunk van, csak Te le is írod, kimondod azokat szinte helyettem is.

    Köszönöm Neked :-)

    Ibolya

    ReplyDelete
  2. Koszonom Ibolya a commentedet, nagyon jol esett amit irtal.
    Igy ismeretlenul is mindig nagyon kedves szavakkal illetsz, remelem te magad is annyi kedvesseget kapsz a mindenapokban, mint amennyit adsz.

    Tunde

    ReplyDelete
  3. Hmmmm, ez nagyon fura dolog.

    Mármint igen, a lehetőségeket meg kell ragadni. De lehet, hogy nem minden áron. Lehet, hogy annak is oka van, ha hagyunk elsétálni egy lehetőséget.

    Egyszer, amikor Krisszel voltunk Londonban, egy szökőkút tövében találtunk egy mobiltelefont. Sokkal jobb volt, mint amilyen nekünk akkor volt. Ő legszívesebben felmarkolta volna ... :) De én nem hagytam, mert arra gondoltam, lehet, hogy valaki végigsétál arra, amerre napközben járt míg keresi a telefont és örülni fog, ha megtalálja.

    De mondhatnám azt az esetet is, amikor egy pasi pár millával megrakott borítékot talált és nem tartotta meg, arra gondolván, hogy lehet, hogy valakinek ez az össz pénze és most nagyon nagy bajban van. Pedig biztos, hogy neki is jól jött volna.

    Tudom, hogy a fára lógatott pénz kicsit más.

    Van még egy oldala: az emberi bizalmatlanság. Miért lóg ott az a pénz a fán. Valakinek biztos valami oka volt rá, hogy odategye. Lehet, hogy meg akarnak tréfálni, ország, világ előtt nevetségessé tenni?

    Ráadásul olyan világban élünk, ahol szabályok vesznek körül minket. Ha én álltam volna ott a fa alatt a csajokkal, akkor nekik sem engedtem volna, hogy szedjenek le pénzt onnan, mondván az másé.

    Velem ellentétben Krisz biztos, hogy az ÖSSZESET leszedte volna. És ennek ellenére nem biztos, hogy ő előbb elérné a célját, mint én.

    Igazad van, nagyon fontos a pozitív gondolkodás. De én abban is hiszek, hogy mindennek oka van. Jónak és rossznak egyaránt, még akkor is, ha adott pillanatban nehéz elfogadni a rosszat. De ha megérted a rossz esemény értelmét, üzenetét, akkor az jót eredményezhet.

    ReplyDelete
  4. Talán ha a mai, kemény világban egy mosollyal, kedvességgel, egy gondolattal egy kis derüt tudunk csempészni a mindennapokba, akkor már megérte. Sokszor nem könnyű, mert nem mindenki értékeli a szándékot. Sőt, de ez már egy másik téma...
    De részemről a szerencse és a megtiszteltetés, ha Hozzád hasonló emberekkel hoz össze a sorsom - nyilván nem véletlenül :-), merthogy azok, mint tudjuk, nincsenek.
    Valójában úgy érzem, hogy nem vagyok a helyemen, keresnem kell még a számomra megfelelő teret, hogy igazából kibontakozhassak. Ezért is figyelek "éberen", hát kapok egy jelet valahonnan, ami segít dönteni, utat mutatni.

    Ibolya

    ReplyDelete
  5. Hella, en erre szoktam mondani, hogy minden rosszban van valami jo es azt kell eszre venni, nem pedig a rosszat. Ha olvastad a korabbi postomat ott irtam, hogy lazanak kell lenni, es nem kell mindent gorcsossen akarni, mert neha, ha elszalasztasz egy lehetoseget pont ugy lesz jo. A lenyeg, hogy ne menj el csak ugy egy lehetoseg mellett, hanem merlegelj es probalj meg a lehetosegnek megfeleloen a legjobban donteni. De minden a Te dontesed, az is ha kihagyod es az is ha nem.
    Ti is most hoztatok meg egy nagyon komoly dontest, amihez en nagyon sok sikert kivanok. Remelem nagyon boldogok lesztek Angliaban.

    Amugy en is minden talalt targyat leadok, soha nem kell a mase. De ez a fa dolog, azert egy kicsit mas. Hiszen a penzt uzenettel lattak el.
    Az viszont igaz, hogy a penz nem terem csak ugy a fan, azert meg kell dolgozni.

    Tunde

    ReplyDelete
  6. Tünde, köszönöm!

    Igazad van.

    Ha valamit görcsösen akarunk, akkor az tuti nem jön be. De ha képesek vagyunk görcsösség nélkül élni a lehetőségekkel, abból még jó is lehet a végén!

    Ez a görcsösség kicsit olyan, mint amikor tollasban igazán nagyot akar ütni az ember. Olyankor tuti, hogy melléüt. :D De ha nem erőlködik, akkor még sikerülhet is. :)

    ReplyDelete
  7. :-) Akkor en azt kivanom, hogy csak ugy lazan utogessetek ott Albionban. En pedig eberen figyelem tovabbra a blogodat, es olvasom a jobbnal-jobb bejegyzeseket.

    Tunde

    ReplyDelete