06 September 2009

Kezdjünk mindent a - közepén!

Tudom, úgy illik hogy minden történetet az elején kezdjünk. A mi esetünkben a brisbane-i tartózkodásunk ötödik évére jutottunk el oda, hogy blogot nyissunk. Méghozzá családi blogot.
Fogjátok rám (ránk) hogy nem vagyok(-unk) grafomán típus, de akárhogy is legalább elkezdjük valahol - azt gondolom, sosem késő, és mindig van rá megfelelő alkalom.

Na, akkor hát hol is kezdjem: talán egy általános bemutatkozás nem ártana, mi?

Tehat mi vagyunk a Császár Család Brisbane-ben, Ausztráliában. András, Tünde és a gyerekek: Andris és Regina. Immár öt éve hogy itt élünk, hosszabb-rövidebb tartózkodással a következő helyszíneken: Milton, Spring Hill, New Farm, Carina, Coorparoo, Bowen Hills es végül Eight Mile Plains. Na igen, hosszú a lista és még nincs vége.
Egy-két dolgon átmentünk 2004. október 11-e óta - azon a reggelen szállt le velünk a repülőgép Brisbane-ben. Volt négy bőröndünk, egy fél éves tanuló vízumunk, kevés pénzünk és sok bizodalmunk. De megcsináltuk, itt maradtunk megszereztük a PR-t és most már az állampolgárságot is. Sok embernek csak egy álom, nekünk immár valóság. Nem vagyunk ezzel egyedül és nem is egyedülálló amit elértünk tudom, de visszatekintve az elmúlt öt évre, és figyelembe véve hogy végig egy hajszálon függött (legalábbis nekem úgy tűnt) a siker, azt hiszem jó munkát végeztünk.

Ezek voltak a kezdetek dióhéjba összesűrítve, de majd ahogy haladunk előre a bloggal, vissza-visszatérünk a múlt egyes epizódjaira is. És persze nem dőlhetünk még hátra, van teendőnk bőven.

Ez tehát egy családi blog, sokféle érdeklődési körrel a család tagjai szerint. Én magam, András, mérnök vagyok - a tollamból főleg műszaki, vállalkozási tárgyú írásokra számíthattok. Ezenkívül aktivan tradelek a Forexen egy kisebb trader team tagjaként.

Hahó, én Tünde vagyok! Chef-ként dolgozom a Regatta hotelben. Ez Brisbane egyik legmenőbb steak house-a. Később majd még írok róla bővebben. Én leginkább főzésel kapcsolatos dolgokról fogok írni, meg a háziasszonyok mindennapos dolgairól. De persze az sem kizárt, hogy egy kicsit elcsatangolok más irányba is. Amúgy is szeretek csacsogni, csak úgy össze-vissza.

A gyerekek lehet hogy angolul dobnak majd fel egy-két írást a blogra, nekik ez már így könnyebb. Már ha rá tudjuk egyáltalán bírni őket erre. Andris (Andy) 14, Regina 8,5 éves.

Akkor ezennel hivatalosan megnyitottnak nyilvánítom magunkat és innentől semmi sem menthet meg benneteket attól hogy közzé ne tegyük a gondolatainkat.

András

1 comment:

  1. Sziasztok Csaszarok :-) Kosz, hogy kovetitek a lapunkat es ezentul mi is erdeklodessel fogjuk figyelni a tietek...

    ReplyDelete