26 September 2009

Túrótorta nektarinnal

Apukám néha megnézi a blogunkat. Sajnos Ő cukorbeteg ezért gondoltam ma egy olyan receptet osztok meg veletek, amit a cukorbetegek is ehetnek. Természetesen mértékkel.


Túrótorta nektarinnal

Hozzávalók/16 szelethez:

6 nektarin
2 teáskanál citromlé
120 g folyékony vaj 
4 tojás
40 g gyümölcscukor
1 teáskanál édesitőszer (én a Steviát ajánlom, mert az természetes)
1 kg túró
6 csepp citromolaj
130 g búzadara
2 evőkanál mandula forgács
vaj a forma kikenéséhez

Elkészités:

- A sütőt előmelegitjük 180 C-ra. A formát kikenjük (28 cm átmérőjű). A nektranint cikkekre vágjuk és citromlevet cseppegtetünk rá és lrendezzük a formában.
- A vajat összekeverjük a tojással, cukorral, édesitőszerrel, túróval, citrom olajjal és a búzadarával.
- A tésztát formába simitjuk mandulával megszórjuk. 160 C-on 1 óra alatt készre sütjük.  Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
 Szeletenként: kb.190 kcal  14g szénhidrát


  Nektarin

Tápanyagok és akítv összetevők: C- vitamin, béta-karontin, némi rost, folsav, kálium, foszfor. Antioxidáns, jót tesz az emésztőrendszernek: enyhe hashajtó, gyakorlatilag zsír-és nátriummentes. Ideális táplálék a magas koleszterinszinttől és magas vérnyomsától szenvedőknek. Úgy tartják jót tesz az idegrendszernek és segít megelőzni a degeneratív betegségeket.




Jó étvágyat!
Tünde

No comments:

Post a Comment