17 September 2009

Paradicsomal töltött avokádo

Ha már András beharangozta- hogy én receptekel bombázlak majd titekek- ugy gondoltam minden nap felrakok valami receptet. Nyugodtan commenteljétek, vagy kérdezzetek.
Az életmód váltásomal összefüggően nagyon sok zöldséget eszünk. Ezért elsőnek álljon itt egy könnyű étel, ami ideális pl. vacsorának is. Az elkészitése sem igényel túl nagy szakértelmet.

Paradicsomal töltött avokádo

Alapanyagok: 
2 nagy avokádo
2 nagy paradicsom (kimagozva és kis kockára vágva)
1 kis fej lila hagyma (apró kockára vágva) 
2 evőkanál oliva olaj
2 evőkanál lime juice (ha nincs, akkor megfelel a citromlé is)
2 evőkanál friss koriander
1/4 teáskanál Tabasco szósz

Elkészités:

Vágjuk ketté az avokádot, szedjük ki a magját. Egy nagy kanálal szedjük ki az avokádo húsát a héjából, vigyázzunk, hogy ne sérüljön meg .
Az apróra vágott paradicsomot, hagymát, koriandert, olajat, lime juicet, Tabasco szószt keverjük össze egy tálba.
Töltsük meg az avokádokat a paradicsomos mixel.
Ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Piritosal nagyon finom!



Miért jó?

Az avokádó telítetlen zsírsavakban gazdag, B-, C-, E- és A-vitamint tartalmaz. Az érett gyümölcsben káliumot, foszfort, vasat, nátriumot valamint kalciumot és magnéziumot is megtalálható. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns. Az avokádó magas olajtartalmánál fogva kiváló bőrápoló szer a kiszáradt bőrre. Általában érzékeny típusú bőrre alkalmazzák. Segítséget nyújt ekcéma megelőző kezelése esetén és csökkenti a koleszterinszintet.
A gyümölcs magjából gyógyszirupot állítanak elő, amely alkalmas reumatikus fájdalmak enyhítésére. Az avokádó olaj táplálja a száraz, öregedő bőrt. Magas A-vitamin- és E-vitamin-tartalmának köszönhetőben jó az ekcéma kezelésére.




 Ha tetszett, akkor commenteld.
Tünde

No comments:

Post a Comment